Різання паперу. Створення аплікації з вирізаних форм «Смачні фрукти» Мета



Скачати 36.18 Kb.
Дата конвертації24.04.2016
Розмір36.18 Kb.
#13378
Різання паперу. Створення аплікації з вирізаних форм «Смачні фрукти»
Мета: удосконалювати навички копіювання простих форм за допомогою шаблону та створення з найпростіших вирізаних форм аплікації; закріплювати навички роботи з ножицями, клеєм; розвивати увагу, творчі здібності, охайність, уміння прислухатися до порад; виховувати працьовитість, бажання радіти за товаришів.
Обладнання: ілюстрації із зображенням овочів та фруктів; картон, шаблони, кольоровий папір, ножиці, клей, пензлики, вологі серветки для рук.
Хід уроку

I. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ

II. ВИВЧЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ

1. Оголошення теми та мети уроку

— Сьогодні на уроці ми продовжимо роботу з папером. Будемо наносити зображення на папір за допомогою шаблонів, виготовимо аплікацію за допомогою шаблонів «Смачні фрукти» та дізнаємося, що треба їсти, щоб бути здоровими та міцними.



2. Вступна бесіда

— Зараз осінь. На вулиці холодно, дощить, а нам треба ходити до школи, навчатися. Де ж набратися сил?

— Що треба робити, щоб бути здоровими та міцними цілий рік? (Відповіді дітей.)

— Щоб дізнатися, чи маєте ви рацію, розгадайте кросворд.






1) Помаранчева і гарна,

У землі сиджу немарно:

Соковита, солоденька,

Вже я стала чималенька.

Собою пригощу дитину.

Хай корисну з’їсть... (морквину).

2) В діжці ми їх засолили,

А тоді всю зиму їли.

Солоненькі та хрумкі

У пухирцях... (огірки).

3) Некрасива, шишкувата,

Як прийде на стіл вона,

Скажуть весело хлоп’ята:

— Ну й розсипчаста, смачна! (Картопля)

4) Народжується з квітки,

Його всі люблять дітки,

Заліза в нім багато,

Рум’яне і хрустке.

А ну, скажіть, малята,

То що ж воно таке? (Яблуко)

5) Зелений чуб, червоний бік,

Смачний із нього чавлять сік.

Ґаздині варять з ним борщі,

Росте в городі на кущі. (Помідор)

6) Лампочка вгорі висіла,

Стала смачна, пожовтіла.

Діти лампочку зірвали,

З апетитом скуштували. (Груша)

7) Що то за голова,

Що лиш зуби й борода? (Часник)

8) Кажуть, щоб хвороб не знати,

Треба всім мене вживати.

Може, ви мене й з’їсте,

Тільки сльози проллєте. (Цибуля)




— Яке слово прочитали по вертикалі?

— Так, це вітаміни. Вони потрібні і дітям, і дорослим. Тому їжте їх побільше!

— А ви знаєте, чим фрукти відрізняються від овочів? (Відповіді дітей.)

— Фрукти — це їстівні та соковиті плоди культурних і дикорослих рослин.

Фрукти бувають зерняткові (яблуня, груша), кісточкові (абрикос, слива, вишня, персик), цитрусові (апельсин, лимон, мандарин, грейпфрут), тропічні (інжир, гранат, манго, ананас, банан, авокадо). Овочі — це їстівні частини трав’янистих рослин.

Фізкультхвилинка

3. Демонстрування та аналіз зразка

1) Робота за підручником.

— Розгорніть підручники на с. 20. Що таке шаблони та трафарети?

— Це спеціальні пристрої, за допомогою яких можна виготовити деталі, однакові за формою і розміром.

— Як обводять шаблони? А як — трафарети?

— Шаблон — зразок, який допомагає розмічати деталі. Його обводять по зовнішньому краю. Трафарет — помічник при розмітці дрібних деталей. Його обводять по внутрішньому краю.

— Як правильно вирізати деталі з паперу?

— Правильно працюйте з ножицями: ріжте середньою частиною лез, по черзі розкриваючи і закриваючи ножиці. Щоб отримати деталь складної форми, спочатку грубо виріжте її по контуру, а потім — точно по лінії контуру.

Контур — край предмета, зображений суцільною лінією.

Практична робота

Діти вправляються у вирізуванні круга, чотирикутників за допомогою шаблонів.

2) Інструктаж учителя.

— Розгорніть підручники на с. 22 і роздивіться, які матеріали нам будуть потрібні для виготовлення аплікації.



  • Прикладіть шаблон яблука, груші або будь-якого іншого фрукта зі зворотного боку кольорового паперу.

  • Обведіть по контуру і виріжте.

  • За шаблоном виріжте листочки.

  • Наклейте посередині картону-основи яблуко. Зверху доклейте листочки.

  • За бажанням, зробіть декілька фруктів.

4. Практична робота учнів

Учні починають працювати. Учитель за потреби здійснює допомогу.



5. Виставка та оцінювання робіт

— Яка робота сподобалася найбільше?

— Чия робота найохайніша?

— Хто припустився помилки?


III. ПІДСУМОК УРОКУ

— Над чим працювали сьогодні на уроці?

— Чи легше працювати з шаблонами?

— Чим корисні фрукти та овочі?



Каталог: wp-content -> uploads -> 2015
2015 -> Навчальний посібник Харків нфаУ 2011 (07) к 15 Рецензенти: В. О. Тюріна
2015 -> Київська духовна академія української православної церкви київського патріархату новітні релігійні та містичні рухи: системний аналіз Збірник наукових праць
2015 -> Положення про підготовку науково-педагогічних І наукових кадрів { Із змінами, внесеними згідно з Постановами км n 960 ( 960-2000-п ) від 14. 06. 2000 n 1124 ( 1124-2004-п ) від 27. 08. 2004 n 254
2015 -> Положення про організацію освітнього навчального процесу Миколаїв-2015 ббк 74. 202 П 52 Затверджено вченою радою Миколаївського національного університету імені В. О
2015 -> Міністерство освіти І науки україни технолого-економічний коледж миколаївського національного аграрного університету
2015 -> Матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференціїз питань патріотичного виховання молоді
2015 -> Гарбадин Андрій Стефанович робоча програма

Скачати 36.18 Kb.

Поділіться з Вашими друзьями:




База даних захищена авторським правом ©www.shag.com.ua 2022
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка